Välkommen till Ottsjö Fjällflygläger

Ottsjö ligger i hjärtat av Sverige, mitt bland Jämtlandsfjällen, ca 3 mil från Åre och 10 mil från Östersund. Här har segelflygare i nästan 50 år samlats för att flyga i en annorlunda och fantastisk miljö, men framförallt högt, mycket högt. Det nordiska officiella höjdrekordet på 10 096 meter, innehas av Per Fornander, som slog rekordet den 19 mars 1986 över Ottsjöns fjällvärd.

Här kan du ladda ner våran broschyr Vågflyging i fjällen

 

Vi finns på Facebook, leta efter gruppen "Ottsjö Fjällflygläger"

We are now on Facebook, look for the group "Ottsjö Fjällflygläger"

 

Lägret anordnas varje år vanligen under vecka 11 och 12 med flygare från hela Norden och ibland även med långväga gäster från bla USA, Canada, England och Österrike.

Är du nyfiken på segelflyg och kanske speciellt över de mycket speciella flygförhållanden som fjällflyget erbjuder så läs gärna vidare på våra sidor. Kanske blir du biten och kommer upp och flyger med oss. Du blir kanske så begeistrad att du fortsätter segelflygandet och en dag blir den pilot som lycksaligt erövrar en höjddiamant. Eller får flyga tillsammans med en av de kungsörnar som har sitt revir i fjällområdet.

Eller så är du redan segelflygare och vill veta mer om Ottsjölägret, hur man anmäler sig, organisationen mm. Den mesta information finns här.

Är det något du ändå saknar eller har synpunkter eller idéer om, så hör gärna av dig till vår brevlåda.

Välkommen i gänget!


Webbsidan är skapad av Anders Jansson 1999-2000

Foton där ej annat anges av Peder Ek, Stockholms SFK
Lägerinformation, historia mm från Föreningen Ottsjö Fjällflygläger genom Gillis Sundström

© 1999-2016 Ottsjö Fjällflygläger